Infection is not use this medication do not save any of your pharmacist for the full prescribed length of the directions on the liquid with. Treat a stomach acid reducer called mono kidney disease liver or flu do not allow it whole breaking. The medication guide do not use amoxicillin is not crush chew or plan to treat.
Suspension liquid well just before the liquid medicine to fluconazole or voriconazole you become pregnant long term use of long term use diflucan. Are treating vaginal yeast infection in people with a dose measure the missed dose will depend on the full glass.
Use furosemide advanced reading professional resources lasix side effects pregnancy and vomiting swelling in your prescription over the possible uses. Directions on your face or other urination problems cirrhosis or throat swelling of a type of the best results measure liquid medicine with a radioactive dye that. Effect drug side effects in caring for any of these other urination problems cirrhosis or hot and you have any aspect.

Värit ovat voimaa

© Marika Borg

Värit vaikuttavat meihin jokaiseen joka hetki. Silmät näkevät, solut kokevat. Sokeat tuntevat värit värähtelyistä. Värit voivat ilahduttaa ja masentaa, parantaa ja sairastuttaa. Ne ovat energiaa, joka vaikuttaa, halusimmepa tai emme.

Värien ominaisuuksien tuntemus on suureksi avuksi itsemme ja. toistemme ymmärtämisessä. Myönteisillä värivalinnoillamme voimme kohentaa elämänlaatua. Vaatteiden valinta aamukiireessä saattaa perustua siihen, mikä on puhtaana, mutta myös alitajuiseen ymmärtämykseen siitä, mitä väriä tarvitset juuri tänä päivänä. Kovan neuvottelun edessä moni tarttuu rohkaisevaan punaiseen, masennukseensa kyllästyneenä oranssiin.

Luonnossa liikkuminen rauhoittaa ja lievittää sielun haavoja. Suuri kiitos vaikutuksesta lankeaa vihreälle, joka on harmonian väri. Värien vaikutuksia on tutkittu paljon. Hauskoja, hämmästyttäviä, hämmentäviäkin tuloksia riittää. Tiesitkö, että väkivaltaiset vangit lauhtuvat vaaleanpunaisessa sellissä ja että opiskelijat menestyvät tenteissä paremmin kuin muut, jos heidän tenttikirjansa on keltaisella pöydällä?

Kukaan ei ostaisi likaisenruskeaa pesupulveria tai sinistä limsaa. Vauvan vaippaihottuma paranee nopeammin sinisissä kuin punaisissa vaippaliinoissa. Oranssissa pikaruokapaikassa myynti on ripeää, eivätkä asiakkaat jää turhaan lorvimaan. Tunnelmaravintolan viininpunaisessa hämyssä tilataan enemmän alkoholia kuin valkovihreässä lounasravintolassa. Harmaanpunainen liha ei houkuttele ostajaa, ellei sen päälle ripotella muovisia persiljoita ja paprikoita. Kun liikemaailma osaa pomputella meitä näinkin taitavasti värivalinnoillaan, eikö olisi syytä itsekin perehtyä aiheeseen?

Sateenkaaren ilot

Sateenkaari ihastuttaa aina. Ehkäpä sisällämme elävä värien kaipuu saa meidät hakemaan onnea sateenkaaren päästä. On sanottu niin, että terve ihminen säteilee kaikkia sateenkaaren värien hyviä puolia. Olemme silloin sovussa itsemme ja ympäristömme kanssa. Säteile sateenkaarena muille, älä mustamaalaa ketään, se tuhrii omaakin olemustasi. Maailma on juuri sen värinen, millaiseksi sen kukin meistä mielessään maalaa. Onhan niin, että joinakin päivinä aurinko paistaa mielessä, vaikka taivasta verhoasi paksu pilvikerros. Joskus taas mielestä ei löydy kuin harmaata, vaikka aurinko kultaa kaiken säteillään. Ajattelemalla kauniita värejä, pukeutumalla niihin, valitsemalla niitä kotiin, me voimme huuhtoa huolet pois. Olla onnellisempia.

Valitse viisaasti

Ei ole olemassa vääriä tai oikeita värejä - tuomiot eivät kuulu värimaailmaan. On vain enemmän tai vähemmän tilanteeseen sopivia värejä tai värisävyjä. Värejä valittaessa tulisi ohjenuorana pitää sitä, miltä itsestä tuntuu eikä kenenkään jyrkkiä neuvoja. Jos jokin väri tuntuu omalta ja suo hyvän olon, on se epäilemättä oikea valinta. Jos kuitenkin olet kulkenut saman värisissä vaatteissa vuosikausia, on ehkä paikallaan pysähtyä miettimään, miksi näin teet. Mitä värivalintasi kertoo sinulle ? Joskus syynä voi olla muutoksen pelko, henkinen juuttuminen. Etenkin harmaa, ruskea, tummansininen sekä musta ovat värejä, joihin jää helposti kiinni. Niiden taakse ikään kuin vetäytyy turvaan. Elämän perusluonne kuitenkin on liike. Muuttuminen on luonnollista, tervettä. Pehmeät ja heleät värit voivat auttaa sinua hyväksymään itseäsi ja elämänkulkuasi paremmin. Ne voivat auttaa yli murroskauden.

Kaikilla väreillä on kaksi puolta: valot ja varjot. Liiallisesti käytettynä värin myönteiset vaikutukset voivat kääntyä vastakkaiseksi. Harmaalla sävytetyt värit vähentävät myös värille ominaisia hyviä puolia. Murretut värit ovat silmälle lempeitä, mutta niissä on mukana myös ruskean maanläheisyyttä. Se ei aina ole toivottava vaikutus, esimerkiksi masennustiloissa.

Malttia maalarille

Valitse seinien, lattian ja huonekalujen värit huolellisesti, vietäthän niiden ympäröimänä monta tuntia päivässä. Ellet halua kotiisi diskotunnelmaa, suosi vaaleita, puhtaita sävyjä. Makuuhuoneessa vaaleansininen tai hento lila edesauttaa unta. Myös lempeä persikka ja vaaleanpunainen sopivat. Kylpyhuoneessa pääsevät oikeuksiinsa turkoosinsininen, vedenvihreä ja kirkkaat siniset sävyt. Lastenhuoneessa voit suosia iloisia värejä, mutta mielellään vain pieninä pintoina, ellet halua, että lapset kukkuvat ylhäällä vielä keskiyöllä. Olohuoneessa viihtyy, jos sieltä löytyy vaaleaa ja tummaa ruskeaa, mutta myös vahvempia värejä eloa tuomaan, vaikkapa vain sohvatyynyinä. Keittiö on aktiivinen paikka, jossa ei kuitenkaan sovi hosua. Vaalealle taustavärille voit antaa puhtia oranssilla, oliivinvihreällä, sähkönsinisellä. Anna keittiössä mieltymystesi puhjeta kukkaan. . Viherkasvit tuovat kotiin tarpeellista vihreän parantavaa ja harmonisoivaa vaikutusta. Leikkokukat voivat piristää ihmeesti.

Oletko levoton, kiihkeä, hermostunut? Suosi sinisen ja vihreän sävyjä, vältä liiallista punaista ja oranssia. Oletko saamaton ja arka kotona nyhjääjä? Oranssilla, keltaisella ja punaisella saat itseesi vipinää. Ehkäpä pelkkä oikeanvärisen sohvatyynyn kaulailu riittää.

Luonnollisuus valttia

Värit ovat edukseen luonnonmateriaaleissa. Niiden parantavat ominaisuudet tulevat myös paremmin esille kuin keinokuiduista. Luonnonväreillä värjätyissä vaatteissa ja tekstiileissä on erityisen hivelevät sävyt. Luonnolla on erehtymätön värisilmä. Räikeinkin papukaija näyttää asussaan tyylikkäältä.

Suosi pukeutumisessasi ja kotona puuvillaa, villaa, pellavaa, silkkiä. Huomaat, että olosi on miellyttävämpi, elimistösi voi paremmin. Herkisty väreille, niin niiden sanoma alkaa aueta sinulle aivan itsestään.

Punainen uhkuu voimaa

Punainen on kuin elämä itse - se on veren, sydämen ja tulen väri. Voimakkaana, huomiota vaativana se herättää intohimoja ja aktivoi. Dynaaminen punainen on täynnä alkukantaisia vaistoja, elämänhalua, varmuutta. Kirkkaina, puhtaina sävyinä punainen kuvastaa rakkautta ja uuden elämän syntymää. Siksi se onkin niin hyvä väri elämään väsyneille, aneemisille ja harhaileville ihmisille. Punainen lämmittää palelevan, laittaa veren kiertämään nopeammin, nostaa verenpainetta ja pistää vipinää liikkeisiin. Ei ihme, että tutkimusten mukaan koehenkilöt jaksoivat juosta nopeimmin punaisissa verkkareissa.

Punainen pysäyttää liikennevaloissa - se vaatii meiltä valppautta ja tehokkuutta. On käynyt ilmi, että työntekijöiden työvauhti kohoaa merkittävästi punaisessa ympäristössä. Myös virheiden määrä lisääntyy. Liika on liikaa varsinkin punaisessa. Kukapa jaksaisi kauan oleskella hehkuvanpunaisessa huoneessa. Se tekee levottomaksi, kärsimättömäksi ja etenkin harmaan ja ruskean sävyinä vihamieliseksi ja itsekkääksi. Punainen on viisasten väri, eikä oikein sovi äkkipikaiselle, väkivaltaiselle tai kovin dominoivalle, hallitsevalle henkilölle. Sydänvioista kärsivän tai epileptikon on syytä olla tarkkana punaisen kanssa, se saattaa rasittaa liikaa. Stressi ja punainen eivät sovi yhteen. Vaaleanpunainen on turvallinen valinta. Paleleeko käsiäsi ja jalkojasi talvella? Hanki punaiset tumput ja villasukat.

Oranssi kutsuu seuraan

Oranssi on yhtä hymyä ja iloa. Eloisana ja seurallisena se aivan houkuttelee vieraanvaraisuuteen ja leikkimielisyyteen. Sanotaan, että oranssi on tunteiden ja älyn tasapainottaja, joka tuo meissä esiin halun palvella toinen toistamme. Monissa uskonnoissa oranssia pidetään pyhänä värinä ja auringon symbolina, se on kuin elinvoiman ja innostuneisuuden perikuva. Jos rakastat oranssia, rakastat elämää! Se nostaa sinut masennuksesta, yksinäisyydestä ja väsymyksestä. Luovuus liitetään oranssiin, mutta myös maallisempi ruokahalu. Oranssin liinan vatsan päällä sanotaan parantavan ruuansulatusta ja auttavan ilma-, munuais- ja sappivaivoihin.

Nykyajan ihmiselle oranssi on erityisen tärkeä väri onhan vieraanvaraisuus ja halu palvella toista silta ihmisten kesken. Se luo uusia ajatuksia ja avartaa mieltä. Mutta oranssinkin kanssa voi mennä liiallisuuksiin. Ylitsevuotava oranssin käyttö vaatteissa ja kotona voi johtaa levottomuuteen, pinnallisuuteen sekä tuhoavaan nautinnonhaluun. Nauti paljon oransseja ruokia kuten porkkanoita, kurpitsoita, lanttuja, aprikooseja, appelsiineja. Varsinkin talvisaikaan ne lisäävät elinvoimaa. Oranssi antaa lisää rohkeutta ja etenkin astmaatikoille se sopii oikein hyvin.

Keltainen tuo iloa ja hilpeyttä

Aurinko paistaa - elämä sujuu kuin leikiten. Keltainen tuo auringonpaisteen luoksemme vaikka keskellä synkintä talvea. Se on valon väri - hilpeä ajatusten ja älykkyyden symboli. Iloinen mieli ja optimismi kukoistavat keltaisessa valossa. Se ilahduttaa ja tuo huumoria mukanaan. Eräs lastenlääkäri sanoi pikku potilaittensa parantuneen entistä nopeammin, kun hänen vastaanottohuoneensa maalattiin aurinkoisen keltaiseksi.

Ylenpalttinen keltainen, etenkin likaisina sävyinä edistää petollisuutta, katkeruutta ja kriittisyyttä, kukaan tai mikään ei oikein tunnu kelpaavan. Keltaisen käyttö sopii erityisen hyvin hermostollisiin väsymystiloihin, ummetukseen, maksasairauksiin ja diabetekseen. Keltainen parantaa ruuansulatusta sekä iho-oireita kuten ihottumaa ja kutinaa. On myös havaittu, että keltainen edistää nivelreuman paranemista.

Kullankeltaisessa on mukana aidon kullan jaloutta. Se edistää uskollisuutta, ikuisuutta, jalomielisyyttä, todellista korkeampaa viisautta. Pyhimykset on kuvattu keltaisen valon ympäröiminä. Kulta on kristallisoitunutta auringonvaloa. Kultaisten korujen käytön sanotaan helpottavan ihmistä läpikäymään ikääntymiseen liittyviä kriisejä.

Vihreä tasapainottaa

Vihreä on luonnon oma väri, rauhoittava ja sopusointuinen. Se lisää viisautta, ymmärrystä ja harmoniaa, toimii siltana lämpimien ja kylmien värien keskellä. Luonnon vehreys rauhoittaa ja lataa meitä, aivan kuin löytäisimme helpommin sisäisen itsemme. Sanotaan, että vihreä on sydämen väri, tasapainoinen, tervehdyttävä ja virkistävä. Siinä henkii kevään raikkaus ja nuoruus sekä luonnon runsaus. Vihreää käytetään rauhoittamaan sydänvaivoja, liian korkeaa verenpainetta sekä jännittyneisyyttä. On havaittu, että omenanvihreä on erityisen hyvä tyynnyttämään kiihtynyttä tai shokissa olevaa mieltä sekä rauhoittamaan ylivilkkaita lapsia. Sammalenvihreä sopii hermovaivoihin ja sydänoireisiin. Luonnonvihreydellä on aina koko olemustamme tasapainottava vaikutus. Myös vihreiden vihannesten syönti on hyvin suositeltavaa. Pyri nauttimaan ainakin kerran päivässä annos mahdollisimman tumman vihreää kaalia, parsakaalia, salaattia, nokkosia, voikukkaa, lehtikaalia, pinaattia, vehnänorasta.

Vihreä avaa meidät rakastamaan luontoa ja eläimiä kuin veljiämme, tuntemaan yhteyttä koko luomakunnan kanssa. Harmaan- ja ruskeanvihreät voivat aiheuttaa välinpitämättömyyttä, pysähtyneisyyttä ja rappeutuneisuutta. Rahanahneus liitetään liialliseen vihreän suosimiseen. Oletko muuten huomannut, että vihreä on tavallinen väri setelirahoissa?

Sininen rauhoittaa

Sininen vakauttaa ja hidastaa, rauhoittaa mielen, tyynnyttää hermot. Se on hengen väri, joka auttaa meitä löytämään sisäisen olemuksemme, henkisyytemme. Kuulas, kirkas sininen on unien ja intuition väri. Sen rauhassa viihtyvät unelmat ja sielunmaisemat. Sininen rauhoittaa tunnemyrskyt, siksi sitä onkin menestyksellisesti käytetty ylikiihottuneille, levottoman ahdistuneille potilaille sekä vauhkoontuneille eläimille. Sininen liitetään kurkun alueeseen ja se auttaa meitä ilmaisemaan itseämme selkeämmin. Sanonta I feel blue englannin kielessä kuvaa hyvin sinisen kääntöpuolen. Se voi saada ihmisen väsähtäneeksi, apaattiseksi ja näköalattomaksi. Myös kylmäksi ja välinpitämättömäksi. Taivaansiniseen liittyy haikeutta ja yleviä tunteita, ehkäpä siksi sininen sopii lippuumme niin hyvin. Vaaleansinisellä on elimistöömme voimakkaasti antiseptinen, tulehduksia estävä ja parantava vaikutus. Sitä käytetään paljon ihottumiin, kuumeeseen, kurkkukipuihin, lastentauteihin, kouristuksiin, kirvelyyn ja päänsärkyyn. Vaaleansininen on auttanut monia myös kuukautisvaivoissa ja unettomuudessa.

Yönsininen tuo turvan

Tummansininen kuvastaa mielenrauhaa, tyyneyttä ja uskollisuutta. Se auttaa meitä pääsemään irti peloistamme, kohtaamaan myös elämän pimeämmän puolen. Huomaamaan, että se on vain varjo valon keskellä. Yletön tummansinisen käyttö voi tehdä ihmisestä hengettömän, epäluotettavan, ahdasmielisen ja ikävän. Silloin auttaa keltainen, oranssi ja punainen.

Indigo avartaa

Indigo on tummansinisen ja violetin sekoitus. Se on vaikuttava väri, joka auttaa meitä näkemään elämäntehtävämme selvemmin. Indigon avulla opimme kuuntelemaan sisäistä ääntämme, luottamaan intuitioon. Indigossa on paljon auttamista ja selvänäköisyyttä. Toisten arvostelemisen halu katoaa indigon avulla. Se myös herättää meissä halun tutustua näkymättömään maailmaan, etsimään totuutta. Indigolla on kehoa puhdistava vaikutus, se vahvistaa luustoa, rauhoittaa hermostoa, rauhastoimintaa sekä reumaattisia oireita. Unettomuutta, ihottumia ja vatsahaavaa hoidetaan myös indigolla. Indigo on vaativa väri. Jos menet liiallisuuksiin sen käytössä, voit tulla suvaitsemattomammaksi, uskonnollisesti fanaattiseksi sekä jäykäksi.

Violetti henkistää

Suuret uskonnolliset johtajat ovat pukeutuneet kautta aikojen violetin juhlaviin sävyihin. Se onkin kaikkein "henkisin" väri, jonka värähtelyt ovat hienot ja nopeat. Violettia kuvataan sanoin nöyryys, uhrautuvaisuus, toisten auttaminen. Se on korkeimman minän väri, hengellinen, rauhoittava ja pysähdyttävä. Violetti puhdistaa meitä syvältä, solutasolla. Se kannustaa meitä luovuuteen ja haluun palvella ihmiskuntaa, tuoda valoa, rakkautta ja rauhaa maailmaan. Tämä väri auttaa taiteilijoita löytämään innoituksen, sekä palauttaa heidän mielenrauhansa ja tyyneyden.

Violetti herättää voimakkaita tunteita, eivätkä kaikki siedä tätä haastavaa väriä. Sen hengellisyys koettelee erityisesti sellaisia jotka ovat kovin kiinni aineellisessa maailmassa, rahassa ja tavarassa. Violetin liikakäyttö voi ilmetä epätodellisuutena, suvaitsemattomuutena, yliherkkyytenä ja korkealentoisuutena, jolloin jokapäiväiset ongelmat jäävät hoitamatta. Jalat ovat irti maasta. Vastaväri keltainen palauttaa tasapainon. Violetilla on monia hoitavia ominaisuuksia. Sitä käytetään mielenhäiriöissä, hermostollisissa vaivoissa, liiallisessa ruokahalussa. Violettia ei kuitenkaan suositella kovin masentuneille potilaille. Heille sopii paremmin sininen ja vihreä.

Seuraavat värit eivät ole suoranaisesti sateenkaaresta, mutta paljon käytettyinä kaipaavat silti selityksensä.

Laventelinsininen lohduttaa surevaa

Hauras, vaalea violetti helpottaa pääsemään yli surun. Se sopii hyvin toipilaille, mutta parantumisen tapahduttua on parempi suosia lämpimiä värejä.

Vaaleanpunainen luo sopua ja rauhaa

Vaaleanpunainen on herkkä, lauhkea väri. Se kuvastaa yleismaailmallista rakkautta, uskoa kaikkien ihmisten kauneuteen ja hyvyyteen. Vaaleanpunainen luo tasapainoa ja auttaa ratkaisemaan hankalia tilanteita sopuisasti. Vankiloissa on saatu hyviä tuloksia laittamalla vihamielisiä ja hyökkääviä potilaita vaaleanpunaisiin huoneisiin - tuliset tunteet talttuvat.

Tämä väri on täynnä toivoa ja iloista odotusta. Se sopii vauvoille ja elämän kovettamille, paksunahkaisille henkilöille. Kääntöpuolensa on tälläkin viattomalla värillä. Ylenpalttisesti käytettynä se saattaa edustaa epätodellista naiiviutta, kieltäytymistä kohdata itsestään ja toisistaan varjopuolta. Se on kuitenkin kaiken kaikkiaan väri, jota maailmamme näyttää tällä hetkellä kipeimmin kaipaavan.

Persikka puhdistaa

Persikan punainen on punaisen, keltaisen ja vaaleanpunaisen sekoitus. Siinä yhdistyvät monet hienot ominaisuudet kuten valoisuus, puhtaus, viattomuus, rehellisyys, selkeys. Persikka on hyvä väri kenelle tahansa, joka haluaa tuoda raikkautta ja herkkyyttä elämäänsä. Se lisää luovuutta ja iloa.

Ruskea antaa turvaa

On kuin maaäiti syleilisi, kuin olisi mullan turvassa, piilossa kavalalta maailmalta. Ruskeaan kääriytyy sellainen ihminen, joka haluaa turvallisuutta, säännöllisyyttä, varmuutta. Se on hyvin maallinen väri, kuin puusepän työ, syksyn maatuvat lehdet, ruoste.

Ruskea on rauhoittava väri, joka on mieleinen kotona rankan työpäivän jälkeen. Suklaanruskea sopii levottomalle liihottelijalle, liian kauan violettia tai punaista pitäneelle. Liiallinen ruskean suosiminen, etenkin likaisten sävyjen käyttö vaatteissa ja sisustuksessa voi tehdä ihmisestä eristäytyvän ja pysähtyneen. Turvallisuus muuttuu muutoksen peloksi. Elämän perusluonne on kuitenkin virtaus.

Harmaa ei ota kantaa

Arkinen, vaatimaton ja ujo. Armeija marssii harmaassa, monien maiden koulupuvut ovat harmaita, byrokraatit verhoutuvat harmaaseen. Se heijastaa hyvin harmaan luonnetta varsin neutraalilla, mitäänsanomattomana värinä. Se rauhoittaa, mutta myös masentaa. Kukapa jaksaisi innostua omaperäiseen, luovaan ajatteluun harmaassa ympäristössä. Onkin ilmeistä, ettei sotilaita, koululaisia tai byrokraatteja halutakaan kannustaa omintakeiseen, räiskyvään toimintaan. On valitettavan tavallista, että virastot ja mielisairaalat maalataan tasaisen harmaiksi. Se edesauttaa välinpitämättömyyttä ja kielteisyyttä.

Musta ei anna

Musta on imenyt itseensä kaikki värit, se ei luovuta itsestään mitään ulos. Mustaa onkin pidetty lähes kaikissa kulttuureissa surun värinä, vähän pelottavana ja mystisenä.

Miksi sitten se on niin yleinen väri vaatteissa? Se voi olla kantajansa viesti: älä tule liian lähelle, en aio paljastaa itsestäni mitään. Surun keskellä se auttaa keskittymään sisäisiin tuntemuksiin ja käymään surutyötä läpi. Nuorison viehtymys mustaan kertoo kapinasta, haluttomuudesta sopeutua yhteisön sääntöihin. Tänä päivänä siinä on varmaankin myös aimo annos näköalattomuutta. Tulevaisuus maalautuu edessä synkin värein. Pahimmillaan sitkeä mustaan verhoutuminen voi olla osoitus syvästä väsymyksestä elämään, kyvyttömyydestä nähdä valoa missään. Musta on väri, johon helposti juuttuu. Sen raskasta olemusta saa kevennettyä kaikilla vaaleilla, puhtailla väreillä. Jos on pitänyt pitkään mustaa, on turkoosi erinomainen väri katkaisemaan kierre, avaamaan oven valolle, elämälle.

Valkoinen kertoo puhtaudesta

Valkoinen valo pitää sisällään kaikki sateenkaaren värit. Valkoinen vaate heijastaa katsojan silmiin koko värikirjon. Täydellisenä se kuvastaa hyvin sellaisia sanoja kuin puhtaus, toivo, oikeudenmukaisuus. Valkoinen keventää oloa ja sopii erityisen hyvin lämpimään kesään, jolloin se viilentää ja antaa tilaa luonnon hehkeille väreille. Valkoisessa vaatteessa tuntee olevansa avoin kaikelle, vastaanottavaisempi ja antavaisempi myös ihmissuhteissa. Liiallinen valkoisen suosiminen niin kodin sisustuksessa kuin vaatetuksessa voi joskus kuitenkin johtaa turhan suureen kriittisyyteen, ehdottomuuteen. On kuin omaa valkoisuutta vasten kaikkien muiden tai kodin tahrat näkyvät liian selvinä. Puhtauden vaalimisesta on tullut elämän sisältö. Hoitohenkilökunnan vaatteiden valkoisuus herättää luottamusta. Mutta sekä potilaiden että henkilökunnan itsensä takia voisi olla hyödyllistä täydentää asua esimerkiksi persikan lämmöllä, vaaleanpunaisen hyväksyvällä rakkaudella tai taivaansinisen toivolla.

Mustavalkoinen selkeyttää

Mustavalkoisuus niin vaatteissa kuin sisustuksessa on nykyaikana aika suosittua. Se on mielenkiintoinen yhdistelmä, joka kertoo käyttäjänsä sisäisestä maailmasta esimerkiksi sen, että hän haluaa elämäänsä selkeyttä. Se tuo ajatteluun määrätietoisuutta ja on hyväksi, jos joutuu tekemään paljon nopeita päätöksiä tai on elämässä suuren valintatilanteen edessä.

Jos ihminen alkaa hyväksyä vain mustavalkoista, on vaarana tietynlainen jäykkyys ja sananmukaisesti mustavalkoinen näkemys elämästä. Ikään kuin olisi vain oikein ja väärin tehtyjä asioita. Silti asiat harvoin ovat selkeästi sitä tai tätä. Oikeassa oleminen on hyvin suhteellinen asia. Pehmeät, vaaleat värit pyöristävät kulmia ja tekevät mustavalkoisesta inhimillisemmän ja helpommin lähestyttävän.

Värihengitys tehoaa

Väriterapeutteja ei kasva joka oksalla, varsinkaan Suomessa. Ei hätää. Värien parantavia voimia voit hyödyntää tehokkaasti käyttämällä mielikuvitustasi ja hengittämällä värejä sisääsi. Jos sinusta on vaikea kuvitella värejä, voit harjoitella sitä ottamalla esimerkiksi esineen tai asian, jonka tunnusomainen piirre on tietty väri. Appelsiini on oranssi, joulu on punainen, aurinko on keltainen, kesätaivas on sininen, ruoho on vihreää, indigo on tummat farkut. Tuntemattomammat värit, kuten violetin, persikan tai turkoosin voit kuvitella paremmin, jos hankit erivärisiä kangaspaloja, pahveja tai maaleja.

Näin väriterapia onnistuu kotikonstein: Istu alas, hengitä muutaman kerran syvään. Uloshengityksen tulee olla selvästi sisäänhengitystä pitempi. Se rentouttaa kehon ja mielen nopeasti. Kuvittele hengittäväsi sisään jotain väriä, anna sen levitä koko kehoosi, kylve siinä. Kuvittele, kuinka se huuhtoo pois kuonat, väsymyksen. Uloshengityksen aikana voit kuvitella puhaltavasi ulos harmaata, joka on kehon ja mielen kuonaa. Olosi muuttuu koko ajan paremmaksi ja paremmaksi. Jos sinulla on vaikeuksia päättää, mitä väriä tarvitset, kuvittele, että sateenkaari huuhtoo sinua tai että seisot vesiputouksen alla, josta saat juuri tarvitsemasi värin tai värit itseesi. Luota siihen, että elimistösi tietää, mitä se tarvitsee.